O le fa'amautinoaina o le tu'uina atu o le paoa le sao taua ole fa'atūina o le fa'atūina o tiso

I totonu o se seti afi afi diesel, o le suauu o le vaega autu lea o lona faagaoioiga lelei.

1. tane suauu: o le ki i le teuina o le malosi

I le avea ai ma amataga o le suauu, o le voluma o le tane suauu e fuafua ai le tumau o le seti afi. I le faaopoopo atu i le lava o le avanoa e teu ai, e tatau foi ona mautinoa le faʻamaufaʻailoga e puipuia ai le tiso leaka mai le mafuaʻaga o otaota ma faafitauli saogalemu. E le gata i lea, e tusa ai ma siosiomaga faʻaoga eseese, o le tane suauʻu mea o le a filifilia ma le faʻaeteete, e pei o le uʻamea faʻafefe poʻo le palasitika inisinia malosi. I seti afi afi, e tatau foi i le mamanu tane suauu ona amanaia le mautu ma le saogalemu o le taavale i le taimi o le avetaavale.

Fa'amautinoaina le mautu o le paoa le sao taua ole fa'atūina tiso fa'atūina fau afi 1

2. Fa'amama suau'u: fa'amaonia o le fa'amama le mama

Tiso o lo'o tafe mai le tane suau'u e masani ona i ai mea leaga ma vai. O le suau'u faamama o lo'o faia se sao taua iinei. O lona fa'amama sa'o e amata mai i nai microns i le sefulu microns. Fa'amama ese'ese'ese fa'amama fa'asolosolo ina ia mautinoa o lo'o mama le suau'u o lo'o ulufale i le afi. Afai e poloka le faamama, o le a mafua ai ona poloka le suauu ma afaina ai le gaioiga masani o le seti afi. O le mea lea, o le suia masani o le faamama o se fesoʻotaʻiga talafeagai e faʻamautinoa ai le lelei o le faʻaogaina o le suauu.

Fa'amautinoaina le mautu o le paoa o le sao taua ole fa'atūina tiso fa'atūina fau afi 2

3. Pumu Suauʻu: O le "Loto" o le Tiliva Suauʻu

O le pamu suau'u e faia se sao taua i le fa'aolaina o le suauu i le fa'aogaina o le suauu. E fa'aosoina le susua e ala i gaioiga fa'ainisinia, fa'asusu le suau'u mai le tane suau'u, ma tu'uina atu i vaega talafeagai o le afi i se mamafa talafeagai. O le fausaga i totonu ole pamu suauʻu e saʻo, ma o lona taʻiala galue e aofia ai le gaioiga o vaega e pei o pistons poʻo rotors. O le mautu o le mamafa o le suauʻu e tuʻuina atu e le pamu suauʻu e taua tele i le faʻaogaina atoa o le suauu. E tatau ona faʻamautinoa e mafai ona tuʻuina atu se suauʻu mautu i le afi i lalo o tulaga faigaluega eseese, e pei o le taimi e amata ai le afi afi, faʻasolosolo sologa lelei, poʻo pe a suia le uta. E le gata i lea, e mafai e le pamu suauʻu ona faʻateleina le mamafa o le suauʻu i se tulaga patino, ina ia mafai ai ona sili atu le faʻaogaina o le suauʻu pe a uma ona ulufale i totonu o le afi afi afi ma faʻafefiloi atoa ma le ea, ma maua ai le faʻaleleia lelei.

Fa'amautinoaina le mautu o le paoa le sao taua ole fa'atūina tiso fa'atūina fau afi 3

4. Injector: Le ki i le suauu tui

O le vaega autu mulimuli o le faiga fafie o le suauʻu tui. E fa'asalaina le suau'u maualuga e lafo mai e le pamu suau'u maualuga i totonu o le potu afi afi i foliga o le puao. E la'ititi tele le fa'asu'u o le fa'asu'u suau'u, e masani lava e sefulu microns, e fa'amautinoa ai o le suau'u e fai se toniga ma lelei le puao suau'u ma fa'afefiloi atoa ma le ea e maua ai le fa'amumu atoatoa. O faʻataʻitaʻiga eseese o seti afi afi diesel o le a filifilia le suauʻu suauʻu talafeagai e tusa ai ma o latou lava uiga e ausia ai le sili ona lelei o le afi.

I se seti afi afi tiso, o le faiga suauu o le vaega autu o lona faagaoioiga lelei.4

I le taimi o le faʻaogaina o le afi afi tiso, o vaega eseese o le faʻaogaina o le suauu e galulue faʻatasi. Mai le teuina o le tane suauʻu, i le faʻamamaina o le suauʻu suauʻu, i le tuʻuina atu o le pamu suauʻu ma le tuiina o le suauʻu suauʻu, o soʻotaga taʻitasi e faia se sao taua i le faʻaogaina lelei o le seti afi. E na'o le fa'amautinoaina o vaega uma o le suau'u o lo'o i se tulaga lelei galue e mafai ai e le seti afi tiso ona tu'uina atu le fa'amautinoaga mautu ma fa'atuatuaina mo lo tatou gaosiga ma le ola.


Taimi meli: Sep-11-2024